Süper Lig'de son iki haftada kaybettiği 5 puanla zirve yarışında ağır yara alan ve UEFA Kupası'na katılma şansını da tehlikeye sokan Galatasaray, cezası nedeniyle Kayseri Kadir Has Stadı'nda Ankaragücü ile karşılaştı. Sarı-kırmızılılar, son haftaların formda ekibi olan Başkent temsilcisini 1-0 mağlup etti ve UEFA biletini kapma mücadelesini sürdürdü.

Galatasaraylı taraftarlar maça yoğun ilgi gösterdi
Kadir Has Stadı’nda oynanan Galatasaray-Ankaragücü maçına Galatasaraylı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşma, Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylar nedeniyle Galatasaray’ın aldığı saha kapatma cezası nedeniyle Kadir Has Stadı’nda oynandı. Yaklaşık 30 bin taraftarın izlediği maça il dışından gelen taraftarlar ve Kayseri’de yaşayan Galatasaraylılar yoğun ilgi gösterdi. Sarı kırmızılı taraftarlar, tezahüratları ile takımlarını yalnız bırakmadılar. Güzel bir havada başlayan karşılaşmayı bin civarında Ankaragücü taraftarı da izledi.

Kayseri’de bazı açılış törenlerine katılan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da, tribünlerdeki yerini aldı. Anakaragücülü taraftarlar, karşılaşmaya "Türk milletinin Mehmetçik’e uzanan yardım eli: Mehmetçik Vakfı" yazılı pankarta çıktılar.