Süper Lig'in 31. haftasında Sivasspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 4 Eylül Stadı'nda 2-1 mağlup oldu ve şampiyonluk yolunda ağır bir darbe aldı. Geçtiğimiz hafta da Gaziantepspor'a mağlup olan Sivasspor, Beşiktaş'ın da kazanmasıyla ldierliği kaybetti.

MAÇTAN NOTLAR
Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren lider Sivasspor, alt sıralardan kurtulmak için mücadele eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u sahasında konuk etti.

Ligde 31. haftaya 60 puanla lider olarak giren Sivasspor ile 33 puanla 16. sırada giren İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Sivas 4 Eylül Stadyumunda karşılaştı. Sonucu ligin zirvesini ve alt sıralarını yakından ilgilendiren maça, Sivaslı futbolseverler ilgi gösterdi.

Maç öncesinde Sivas caddelerinde araçlarla tur atan Sivassporlu taraftarlar, şampiyonluk yolunda ilerleyen takımlarına bu zorlu maçta destek vermek için tribünleri tıklım tıklım doldurdu. Havuz tarafı kale arkası tribününde yerlerini alan az sayıda konuk ekip taraftarı da takımlarını Sivas deplasmanında yalnız bırakmadı. Bu arada, konuk ekip taraftarlarının olduğu tribüne "Şampiyonluk yolunda komşumuzu canı gönülden destekliyoruz. Kayseri halkı." yazılı pankart dikkati çekti.
Sivasspor takımı ise kulüp tesislerinden stadyuma kadar bir grup Sivassporlu taraftarın sevgi gösterileri eşliğinde geldi. Stadyumda da Sivassporlu futbolcular, teknik heyet ve kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz’ın isimleri tek tek anons edildi. "Canımız, kanımız, her şeyimiz" sözleriyle anons edilen Sivasspor’un teknik direktörü Bülent Uygun için de "Asker selamı
verilecek her şeyimiz, teknik direktörümüz Bülent Uygun" ifadeleri kullanıldı.

Stadyum hoparlörlerinden Sivasspor için bestelenen "Şampiyonluk’ marşları çalındı.
Sivasspor, sahaya trafik kurallarına uymanın önemine dikkati çekmek amacıyla "Emniyet kemeri sizi hayata bağlar" yazılı pankartıyla çıktı. Sivasspor takımının kadrosu anons edilirken, "Şampiyon" olarak nitelendirildi. Sivassporlu taraftarlar da "İşte taraftar, işte şampiyon" tezahüratları yaptı. Maç öncesinde Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, konuk ekibin yedek kulübesine giderek, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve ekibine başarılar diledi. Bu arada, Sivasspor takımının önceki maçlarda konuk ekiplerce kullanılan yedek kulübesini kullandığı görüldü.