23 bin kapasiteli Ali Sami Yen Stadı´na sahip olan Galatasaray, cezası nedeniyle Kayseri´de 30 bin futbolsever önünde oynadı.

Fenerbahçe derbisinde çıkan olaylar nedeniyle bir maç seyircisiz, bir maç tarafsız sahada oynama cezası verilen Galatasaray’a, Kayseri’de adeta piyango vurdu. 23 bin kapasiteli Ali Sami Yen Stadı’na sahip Sarı-Kırmızılılar, cezası nedeniyle çıktığı Kayseri Kadir Has Stadı’nda 30 bin futbolsever önünde oynadı.
Bazı açılış törenlerine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da maçı izlerken, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, iki takımın başkanları Adnan Polat ve Cengiz Topel Yıldırım’la yöneticilerine Kaşıkla Mantı Restoran’da yemek verdi. Polat ve Yıldırım, Kadir Has Stadı’na övgüler yağdırdı.

Pankartların dili
Maçtan önce tribünlerde Galatasaraylı genç bir taraftar, ‘Mardin Katliamını Kınıyoruz’, bir başkası ise, ‘Şampiyon olmanız için engelli mi olmanız lazım’ yazılı pankart açtı. Karşılaşmadan önce ‘Kayseri Grup 38 Taraftar Derneği’ üyeleri, Hilton Oteli’nde kalan Galatasaray kafilesini ziyaret ederek Adnan Polat’a ve Galatasaray’a başarı diledi. Bu arada Ankaragücü taraftarları, Bouzid’in oyundan atılmasını protesto etmek için tribünlerdeki koltukları kırdı. Olaya polis müdahale etti.